Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Karnıbahar Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Karnıbahar Çorbası



karnıbahar çorbası - çorba tarifi - karnıbahar çorbası tarifi - karnıbahar çorbası nasıl yapılır



Malzemeler


250 gr, tavuk göğüs eti

Tuz

1 adet minik karnabahar

1 çay bardağı arpa şehriye

Yarım limonun suyu

50 gr margarin

2 çay kaşığı nane

6 su bardağı su

3 dal maydanoz


Yapılışı


Bir tencereye 6 su bardağı suyu koyun Beyaz tavuk göğüs etini tencereye katın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın Sonra, pişen eti kevgirle bir kaba alın ve küp küp doğrayın


Beri yanda, karnabaharı temizleyip doğrayın Maydanozu da bol suyla yıkayın, ayıklayıp ince kıyın


Tavuğun suyunu ateşe koyun Üzerine doğradığınız karnabaharı ilâve edin Kaynamaya başlayınca, şehriye, margarin ve limon suyunu katın Et, sebze ve şehriyeler tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin


Çorbayı ikram ederken, önce çukur kâselere pay edin Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla