Yalnız Mesajı Göster

İFTAR MENÜSÜ

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İFTAR MENÜSÜ





Ezogelin Çorbası
Malzemeler

1 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Çorba kaşığı pirinç
25 Su bardağı et suyu
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı margarin
2 Tatlı kaşığı nane
1 Tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
Yeterince su
Tuz

Hazırlanışı

Kırmızı mercimekleri ve pirinci ayıklayıp, yıkayın
Et suyunu kaynatın
Mercimekleri, pirinci ve ayıklanmış bütün soğanı katıp, iyice yumuşayana dek pişirin
Dilerseniz blendırdan veya süzgeçten geçirin
Bu arada küçük bir tencerede yağı eritin
İçine unu ilave edin
Unun rengi değişene dek kavurun
İçine azar azar ılık su dökün
Krema kıvamına geldiğinde mercimeğin içine karıştırarak katın
Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın
Başka bir tavada yağ eritin
İçine kırmızı biber, nane ve kekiği katıp, yağla birlikte kızdırın
Çorbanın üzerine gezdirerek döküp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla