Yalnız Mesajı Göster

PATATES ÇORBASI

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

PATATES ÇORBASI



Malzemeler:

* 2 adet orta boy patates

* 1 adet kuru soğan

* 8-10 su bardağı et suyu (ben 2 adet tavuk bulyon kullandım)

* 2 çorba kaşığı un

* 1 su bardağı süt

* 2 çorba kaşığı margarin (3 yemek kaşığı sıvı yağ)

* tuz

Üzerine:

* 1 çay kaşığı kırmızı biber

* 2 çorba kaşığı margarin

Yapılışı :

Önce soğanlar yemeklik doğranır Patatesler soyulup küçük küçük doğranır 2 çorba kaşığı margarin tencereye konur eriyince soğanlar ilave edilir ve soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur

Tencereye sıcak etsuyu ilave edilir

Arkasından patateslerde ilave edilir ve patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır

Tencerenin içindekiler rondodan yada kevgirden geçirilir

Tencere tekrar ocağa konur ve içerisine süt ilave edilir Bu şekilde de 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir

Üzerine kırmızıbiberli yağ yakılarak servis yapılır


Afiyet olsun


*** Bu çorba biraz pütürlü, sanki kesik yayla çorbası görüntüsünde olabilir O patatesin püresinden kaynaklanmaktar

Alıntı Yaparak Cevapla