Konu
:
PATATES ÇORBASI
Yalnız Mesajı Göster
PATATES ÇORBASI
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
PATATES ÇORBASI
Malzemeler:
* 2 adet orta boy patates
* 1 adet kuru soğan
* 8-10 su bardağı et suyu (ben 2 adet tavuk bulyon kullandım
)
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı margarin (3 yemek kaşığı sıvı yağ)
* tuz
Üzerine:
* 1 çay kaşığı kırmızı biber
* 2 çorba kaşığı margarin
Yapılışı :
Önce soğanlar yemeklik doğranır
Patatesler soyulup küçük küçük doğranır
2 çorba kaşığı margarin tencereye konur eriyince soğanlar ilave edilir ve soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur
Tencereye sıcak etsuyu ilave edilir
Arkasından patateslerde ilave edilir ve patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır
Tencerenin içindekiler rondodan yada kevgirden geçirilir
Tencere tekrar ocağa konur ve içerisine süt ilave edilir
Bu şekilde de 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir
Üzerine kırmızıbiberli yağ yakılarak servis yapılır
Afiyet olsun
*** Bu çorba biraz pütürlü, sanki kesik yayla çorbası görüntüsünde olabilir
O patatesin püresinden kaynaklanmaktar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul