Yalnız Mesajı Göster

Havuç Çorbası 3

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Çorbası 3



Havuç Çorbası Tarifi - Havuç Çorbası Yapılışı - Havuç Çorbası Nasıl Yapılır - Havuç Çorbası Malzemeleri

MALZEMESİ:

4 adet havuç

1 çorba kaşığı katıyağ

1 çorba kaşığı un

6 bardak su

1 adet yumurta

1 fincan süt

Yeterince tuz, kırmızıbiber


YAPILIŞI:

Havuçların üzerini kazıyıp, iyice yıkayınız Rendenin kalın tarafıyla rendeleyiniz Öte yanda bir tencerenin içine bir çorba kaşığlı yağ ve unu koyup pembeleşmeden kavurunuz Kavrulan yağ un karışımına rendelediğiniz havuçları katınız Bir iki defa karıştırıp eziniz Üzerine yavaş yavaş altı bardak suyu dökerken, çorbayı devamlı karıştırınız Un kokusu gidince, havuçlar iyice ezilip yumuşayıncaya kadar, pişiriniz Çorba iyice bütünleşince, ateşten indirip, tef süzgeçten geçirip, süzünüz Ayrı bir yerde yumurta sarısıyla sütü çırpıp, karıştırınız Karışımı çorbadan aldığınız bir iki kaşık sıcak çorbayla sulandırınız Bu karışımı çorbanın içine dökünüz Bir iki taşım daha kaynatıp ateşten indiriniz Sıcak sıcak ikram ederken üstüne kırmızı biber serpiniz Yanında ufak yağda veya fırında kızarttığınız ekmek parçaları ile yenmesi daha lezzetli olur

Alıntı Yaparak Cevapla