Konu
:
Alabalık Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Alabalık Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alabalık Çorbası
Alabalık Çorbası Tarifi - Alabalık Çorbası Nasıl Yapılır - Alabalık Çorbası Malzemeleri
Alabalık Çorbası
1 adet alabalık
1 demet maydanoz
1 soğan
1 pırasa
1 havuç
3 adet kereviz sapı
Defne yaprağı
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı safran
1 patates
Kekik
SOSU:
1 çay bardağı krema
1 limon suyu
Tuz
1 yumurta sarısı
Tencereye sebzeleri koyun
(Maydanoz, soğan, pırasa, havuç, kereviz sapı, patates ve sarımsak) Balığı fileto olarak kesin
Kılçıklarını yıkayın
Kafası ile birlikte ayrı bîr tencereye koyun
Üzerine 3 su bardağı su ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin ve süzün
Tenceredeki sebzelerin üzerine ilave edin
Sebzeleri kısık ateşte 20 dk
pişirip mikserden geçirin
Ayrı bir tasada 2 kaşık yağ ile küçük doğradığınız balık etlerini soteleyin
Tencereye ilave edin
İnce kıyılmış maydanozları koyup sosunu ekleyin
Daha sonra bir taşım kaynatın
Sosu: Kremayı, limon suyunu, tuzu ve yumurta sarısını iyice çırpın ve yavaş yavaş tencereye ilave edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul