Yalnız Mesajı Göster

Alabalık Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalık Çorbası



Alabalık Çorbası Tarifi - Alabalık Çorbası Nasıl Yapılır - Alabalık Çorbası Malzemeleri

Alabalık Çorbası




1 adet alabalık

1 demet maydanoz

1 soğan

1 pırasa

1 havuç

3 adet kereviz sapı

Defne yaprağı

2-3 diş sarımsak

1 çay kaşığı safran

1 patates

Kekik

SOSU:

1 çay bardağı krema

1 limon suyu

Tuz

1 yumurta sarısı


Tencereye sebzeleri koyun (Maydanoz, soğan, pırasa, havuç, kereviz sapı, patates ve sarımsak) Balığı fileto olarak kesin Kılçıklarını yıkayın Kafası ile birlikte ayrı bîr tencereye koyun Üzerine 3 su bardağı su ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin ve süzün Tenceredeki sebzelerin üzerine ilave edin Sebzeleri kısık ateşte 20 dk pişirip mikserden geçirin Ayrı bir tasada 2 kaşık yağ ile küçük doğradığınız balık etlerini soteleyin Tencereye ilave edin İnce kıyılmış maydanozları koyup sosunu ekleyin Daha sonra bir taşım kaynatın

Sosu: Kremayı, limon suyunu, tuzu ve yumurta sarısını iyice çırpın ve yavaş yavaş tencereye ilave edin

Alıntı Yaparak Cevapla