Yalnız Mesajı Göster

Alman usulü Kremalı patates çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman usulü Kremalı patates çorbası



Alman usulü Kremalı patates çorbası tarifi - Alman usulü Kremalı patates çorbası yaplışı - Alman usulü Kremalı patates çorbası malzemeleri



Malzemeler:

120 gram soyulmuş patates

35 gram blok tereyağı

2 gram sarımsak püresi

45 gram ince kıyılmış kuru soğan

25 gram süt kreması

50 gram kokteyl sosis

50 gram tane şok bezelye

½ adet tavuk bulyon

3 su bardağı su

Yeteri kadar Tuz ve karabiber


Hazırlanışı:


Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kuş başı doğrayıp, hava ile temas ettiklerinde kararmamaları için su dolu bir kasenin içinde bekletiniz


Derin bir tencerenin içinde tereyağı kızdırıp, içine ince kıyılmış kuru soğanları ilave edip, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz


Kuru soğanlar pembeleşince içine suyunu süzdüğünüz kuşbaşı patatesleri, bulyon ve suyu,tuz- karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız


Pişen çorbayı mixerden çekerek püre haline getirip süzgeçten geçirin ,ayrı bir yerde sadece su ile haşladığımız bezelye tanelerini ve ince doğramış sosisleri içerisine ilave edip kremayı üzerine gezdirip servis tabağına alınız


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla