Konu
:
Yuvalama Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Yuvalama Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yuvalama Çorbası
yuvalama çorba - çorba tarifleri - yuvalama çorbası nasıl yapılır
Malzemeler:
100 Gram pirinç unu
100 Gram çiğ köftelik kıyma
300 Gram kuşbaşı et
100 Gram haşlanmış nohut
Yarım Kg yoğurt 1 çay kaşığı nane
30 Gram tereyağı
3 Yumurta
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Küçük bir kasede pirinç unu ve çiğ köftelik kıymayı karıştırın
Bir yumurta ilave edip yoğurun
Karışımı bir kenarda bekletin
Büyük bir tencerede kuşbaşı eti kaynatın
Hazırladığınız kıymalı hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın
Kuşbaşı et piştikten sonra, unlu topları tencereye ekleyip 10 dakika pişirin
Yoğurdu bir kaseye alın
İçine 2 yumurta kırıp iyice karıştırın
Karışımı etin içinde bulunduğu tencereye ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Küçük bir tavada yağı eritip içine nane ilave edin
Yuvalamayı tabaklara paylaştırıp üzerinde yağı gezdirdikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul