Yalnız Mesajı Göster

Yuvalama Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yuvalama Çorbası



yuvalama çorba - çorba tarifleri - yuvalama çorbası nasıl yapılır



Malzemeler:

100 Gram pirinç unu

100 Gram çiğ köftelik kıyma

300 Gram kuşbaşı et

100 Gram haşlanmış nohut

Yarım Kg yoğurt 1 çay kaşığı nane

30 Gram tereyağı

3 Yumurta

Tuz

Karabiber

Hazırlanışı:

Küçük bir kasede pirinç unu ve çiğ köftelik kıymayı karıştırın Bir yumurta ilave edip yoğurun Karışımı bir kenarda bekletin Büyük bir tencerede kuşbaşı eti kaynatın Hazırladığınız kıymalı hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın Kuşbaşı et piştikten sonra, unlu topları tencereye ekleyip 10 dakika pişirin Yoğurdu bir kaseye alın İçine 2 yumurta kırıp iyice karıştırın Karışımı etin içinde bulunduğu tencereye ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin Tuz ve karabiberle tatlandırın Küçük bir tavada yağı eritip içine nane ilave edin Yuvalamayı tabaklara paylaştırıp üzerinde yağı gezdirdikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla