Yalnız Mesajı Göster

Fındık Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındık Çorbası



fındık çorbası nasıl yapılır - fındık çorbası tarifi


MALZEMELER:


1 adet büyük soğan

1 diş sarımsak

4 çorba kaşığı fındık yağı veya zeytinyağı

4 dilim esmer bayat ekmek içi

12 su bardağı et suyu

1 küçük paket (190 g) krema

15 su bardağı kavrulmuş fındık unu

Tuz ve karabiber

Yarım demet maydanoz

Yarım demet fesleğen


HAZIRLANIŞI:


Rendelenmiş soğanı ve sarımsak dişini, fındık yağı ile karıştırarak, orta ateşte sararıncaya kadar kavurun Ufalanmış esmer bayat ekmek içlerini katıp kavurmaya devam edin, karışım homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın Tencereye azar azar et suyunu katın


Kaynamaya bırakın Kremayı, fındık ununu, karabiberi ve tuzu kaynayan karışıma iyice yedirerek katın En son maydanoz ve fesleğeni ekleyin Ocaktan indirdiğiniz karışımı, tamamen homojen hale gelmesi için mikserden geçirin


Gerekiyorsa az miktar su ilave ederek, az harlı ateş üzerinde, kremalı çorba kıvamına gelinceye kadar 1-2 dakika karıştırın Çorbayı servis kabına koyduktan sonra, üzerini kıyılmış maydanoz ve fesleğen ile süsleyip sıcak olarak servisini yapın


Not: Taze fesleğen yoksa yerine bir tatlı kaşığı kuru fesleğen kullanabilirsiniz Esmer ekmek yoksa, beyaz ekmek içi de kullanabilirsiniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla