Konu
:
Sütlü Erişte Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Erişte Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Erişte Çorbası
Sütlü Erişte Çorbası Tarifi - Sütlü Erişte Çorbasının Yapılışı - Sütlü Erişte Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
-1 Bardak özlü un
-3 Bardak süt
-1/2 Bardak açma payı un
-Tuz ve karabiber
Hazırlanması
1) Hamur tahtasına elenmiş una 1/2 kahve kaşığı tuz atıp gereği kadar su ile yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapınız
Oklava ile 1,5-2 mm
incelikte açınız
Yufkayı keserken yapışmaması ve çorbaya koyuluk vermesi için üzerine bolca un atıp, oklavaya dolayınız
Sonra oklavayı yufkadan çekip boylamasma keserek ikiye ayırınız
Daha sonra da enine olarak erişte yapınız
(Erişte şeritleri uzunca olmalı)
2) Yemekten biraz önce, erişteyi bir tencerede 4-5 bardak kaynar suya serpiştirerek salarken bir yandan da karıştırınız
Birkaç dakika kaynatıp koyulaştır diktan sonra sütü koyunuz
5 dakika daha kaynatıp tuz ve biber atmız
Kâseye boşaltıp, hemen sofraya alınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul