Yalnız Mesajı Göster

Havuç Çorbası 10

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Çorbası 10



Havuç Çorbası Tarifi - Havuç Çorbası Yapılışı - Havuç Çorbası Nasıl Yapılır - Havuç Çorbası Malzemeleri

Malzemesi:

500 gr havuç, (halka halka kesilmiş)

2 çorba kaşığı doğranmış soğan

40 gr margarin

1 litre et suyu veya su

3 çorba kaşığı pirinç veya 250 gr kenarları çıkarılmış bayat ekmek

tuz

1 çay kaşığı şeker

karelere kesilmiş ve kızartılmış ekmekler


Hazırlanışı:

Havuç ve soğanları margarinin yarısı ile pişirin Havuçlar yumuşayınca, et suyunu veya suyu katın Pirinç veya bayat ekmeği ilave edin Sonra bir tutam tuz ve 1 çay kaşığı şekeri serpip 20 dakika kısık ateşte pişirin Süzgeçten geçirerek püre haline getirin Eğer püre koyu ise biraz daha et suyu veya su ilave edin Kalan margarini çorbaya katın Tekrar bir taşım kaynatın Kızarmış ekmekleri üzerine serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla