Konu
:
Havuç Çorbası 10
Yalnız Mesajı Göster
Havuç Çorbası 10
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç Çorbası 10
Havuç Çorbası Tarifi - Havuç Çorbası Yapılışı - Havuç Çorbası Nasıl Yapılır - Havuç Çorbası Malzemeleri
Malzemesi:
500 gr
havuç, (halka halka kesilmiş)
2 çorba kaşığı doğranmış soğan
40 gr
margarin
1 litre et suyu veya su
3 çorba kaşığı pirinç veya 250 gr
kenarları çıkarılmış bayat ekmek
tuz
1 çay kaşığı şeker
karelere kesilmiş ve kızartılmış ekmekler
Hazırlanışı:
Havuç ve soğanları margarinin yarısı ile pişirin
Havuçlar yumuşayınca, et suyunu veya suyu katın
Pirinç veya bayat ekmeği ilave edin
Sonra bir tutam tuz ve 1 çay kaşığı şekeri serpip 20 dakika kısık ateşte pişirin
Süzgeçten geçirerek püre haline getirin
Eğer püre koyu ise biraz daha et suyu veya su ilave edin
Kalan margarini çorbaya katın
Tekrar bir taşım kaynatın
Kızarmış ekmekleri üzerine serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul