Konu
:
Sarımsak Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Sarımsak Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarımsak Çorbası
6 kişilik Gerekli malzeme:
20 diş taze sarmısak
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı su
3 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı sirke
2 yumurta sarısı
1 tutam kekik
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Birkaç adet taze soğan sapı
1,5 su bardağı taze krema
2 dilim kepekli tost ekmeği
2 çorba kaşığı gravyer peynir rendesi
Tuz,
Karabiber
Temizlenmiş sarımsakları 1 su bardağı kaynar tuzlu suda 5 dakika bekletin
Süzüp tekrar 1 bardak kaynar suda sarımsakları 5 dakika daha bekletin
Suyunu süzüp bu kez kaynamakta olan süte ilave ederek 5 dakika pişirin
Sarımsakları delikli kepçe ile alın
Tavaya koyarak tereyağında kısık ateşte pembeleştirin
Un ilave edin ve sürekli karıştırarak 1 dakika kavurun
Ayrı bir yerde kaynattığınız tavuk suyunu azar azar dökerek ilave edin
Sirkeyi ekleyin ve karıştırarak pişirmeyi sürdürün
Tuz ve biber ekin
Çorba koyulaşmaya başlayınca ateşten alıp mikserle çırpın
Tekrar ateşe koyun ve birkaç dakika daha pişirin
Ateşten aldıktan sonra krema ile çırpılmış yumurta sarılarını azar azar dökerek ve devamlı karıştırarak ilave edin
Ekmek dilimlerinin kabuklu kısımlarını keskin bir bıçakla kesip küp şeklinde doğrayın
Yağlanmış teflon tavada hafifçe kavurun
Kapalı bir kasede sıcak olarak muhafaza edin
Peynir, maydanoz, kıyılmış taze soğan ve kekik ilave edin
Ekmek küpleri eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul