Yalnız Mesajı Göster

Sarımsak Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsak Çorbası



6 kişilik Gerekli malzeme:

20 diş taze sarmısak

2 su bardağı süt

3 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı un

2 su bardağı su

3 su bardağı tavuk suyu

1 çorba kaşığı sirke

2 yumurta sarısı

1 tutam kekik

1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

Birkaç adet taze soğan sapı

1,5 su bardağı taze krema

2 dilim kepekli tost ekmeği

2 çorba kaşığı gravyer peynir rendesi

Tuz,

Karabiber


Temizlenmiş sarımsakları 1 su bardağı kaynar tuzlu suda 5 dakika bekletin Süzüp tekrar 1 bardak kaynar suda sarımsakları 5 dakika daha bekletin Suyunu süzüp bu kez kaynamakta olan süte ilave ederek 5 dakika pişirin

Sarımsakları delikli kepçe ile alın Tavaya koyarak tereyağında kısık ateşte pembeleştirin Un ilave edin ve sürekli karıştırarak 1 dakika kavurun Ayrı bir yerde kaynattığınız tavuk suyunu azar azar dökerek ilave edin

Sirkeyi ekleyin ve karıştırarak pişirmeyi sürdürün Tuz ve biber ekin Çorba koyulaşmaya başlayınca ateşten alıp mikserle çırpın Tekrar ateşe koyun ve birkaç dakika daha pişirin Ateşten aldıktan sonra krema ile çırpılmış yumurta sarılarını azar azar dökerek ve devamlı karıştırarak ilave edin

Ekmek dilimlerinin kabuklu kısımlarını keskin bir bıçakla kesip küp şeklinde doğrayın Yağlanmış teflon tavada hafifçe kavurun Kapalı bir kasede sıcak olarak muhafaza edin Peynir, maydanoz, kıyılmış taze soğan ve kekik ilave edin Ekmek küpleri eşliğinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla