Konu
:
Ispanaklı Buğday Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Ispanaklı Buğday Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ispanaklı Buğday Çorbası
Malzemeler :
1 su bardağı buğday (aşurelik yarma) Yarım demet ıspanak 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 2 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Buğdayı geceden ılık suyunu içersinde bekletin
Sabah iyice kabaran buğdayı yıkayıp tencereye koyun
Üzerini kapatacak kadar su ekleyip, buğdaylar iyice açılana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin
Pişen buğdayların üzerine yıkanıp ince kıyılmış ıspanakları ekleyin
Ispanaklı çorbayı 20 dakika kaynatın
Bu arada ayrı bir kapta yumurta, un ve yoğurdu pütürsüz hale gelene kadar çırpın, çorbanın suyundan bir miktar ekleyip, sulandırın
Çorbayı devamlı karıştırarak yoğurtlu karışımı ilave edin
Çorba kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakıp, 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın
Ufak bir tavada tereyağını eritip, kırmızı biberi karıştırın
Hazırladığınız karışımı çorbanın üzerinde gezdirip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul