Konu
:
Mantarlı balık çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı balık çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı balık çorbası
Malzeme:
1 kg kırlangıç
1 adet havuç
2 diş sarmısak
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
5 yemek kaşığı zeytinyağı (sızma)
1 ½ yemek kaşığı çam fıstığı
5 adet mantar
1 yemek kaşığı un
3 bardak su
Tuz
Karabiber
Hazırlama:
Balıkları iyice yıkadıktan sonra 3 bardak su ile 5 dakika kaynatın
Sonra dışarı alıp deri ve kılçıklarını iyice ayıklayıp küçük parçalara bölün
Sarımsak, soğan ve havucu ince kıyın
Maydanozların saplarını ayırıp ince kıyın ve tamamını karıştırın
Bir kapta zeytinyağı ile sote edin
Unu ve kararınca tuzu ekleyip karıştırın
Çam fıstıklarını dövün
Mantarları doğrayın ve karabiberle birlikte balık suyuna ilave edin
Aynı suya balıkları da ilave edin
Orta ateşte 20-25 dakika pişirin
Üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak servis yapınız
Dikkat: Bu çorba bir defada tüketilmelidir
Bu yemeğe uygun diğer balıklar:
İskorpit, adabeyi, öksüz , levrek, çipura, lagos, orfoz gibi beyaz etli bütün balıklar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul