Konu
:
Kremalı lor çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı lor çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı lor çorbası
Malzemeler
# 500 gr taze lor peyniri
# 6 su bardağı su
# 1 su bardağı süt
# 250 gr kemiksiz parça et
# 1 su bardağı süt kreması
# 1 çay bardağı ince bulgur
# 25 gr tereyağı
# 2 çorba kaşığı un
# Yarım demet taze nane
# Tuz, karabiber
Hazırlanışı
* Suyu küçük bir tencereye alın
Eti ilave edip yumuşayana kadar haşlayın
Tencereyi ocaktan alın
Eti sudan alıp soğumaya bırakın
Et suyunu bekletin
* Bir kapta süt, süt kreması ve lor peynirini iyice karıştırın
Bulguru yıkayıp süzün
Tereyağını bir tencerede eritip kısık ateşte unla kavurun
Sütlü lorlu karışımı ve et suyunu ilave edip karıştırın
Bulgur, tuz ve karabiber ekleyip orta ateşte pişirin
Eti tel tel ayırıp çorbaya ilave edin
Bir taşım kaynatıp ocaktan alın
* Çorbayı servis kâselerine paylaştırın
Üzerlerini taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul