Konu
:
Rumeli Usulü İşkembe Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Rumeli Usulü İşkembe Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rumeli Usulü İşkembe Çorbası
Rumeli Usulü İşkembe Çorbası Tarifi - Rumeli Usulü İşkembe Çorbası Yapılışı - Rumeli İşkembe Çorbası
Malzemeler:
2 kg dana işkembe
2 çorba kaşığı tepeleme dolu un
2 çorba kaşığı tepeleme dolu yoğurt
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
İşkembeyi küçük küçük kestirdikten sonra önce 4-5 kez soğuk suyla güzelce yıkıyoruz
Sonra kaynar su ile 4-5 kez yıkıyoruz
(Yani kaynar suyu döküp 10 dakika bekletip bu suyu döküp yeni kaynar suyu işkembelere döküp işlemi tekrarlıyoruz
) Düdüklü tencerede 1 saat pişirdikten sonra başka bir tencereye alıp yiyeceğimiz zaman un,yoğurt ve yumurtayı biraz soğuk su ile çırpıp soğuk çorbaya katıyoruz
Tuzunu ekleyip kaynatıyoruz
Tabağa aldığımız çorbayı süslemek için üzerine yağ , toz tatlı biber ve pul biberi karıştırıp dökeriz
İçine ise sarmısaklı sirke mutlaka konmalıdır
(İşkembeyi tanıdık bir ciğerciden almanızı tavsiye ederim
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul