Konu
:
Havuçlu Pirinç Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Pirinç Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Pirinç Çorbası
MALZEMELER
2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı margarin
5 bardak tavuk suyu
2 orta boy havuç
Yarım çay kaşığı beyaz biber
1 çorba kaşığı ekşi krema
Garnitür olarak maydanoz veya nane
YAPILIŞI:
Büyük bir tencere içinde margarini eritin
İçine doğranmış havuç ve soğanları koyarak orta ateşte 2 veya 3 dakika süre ile, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin
Üzerine 2 bardak tavuk suyu, tarçın ve biberi ilave edin
Ateşi kısıp 10 dakika kaynatın
Sebzeleri ve et suyunu sebzeler yumuşayıncaya kadar çırpın
Geriye kalan 3 bardak tavuk suyunu ve pirinci ilave edin
Tamamen piştikten sonra servis tabaklarına alın ve her servis tabağını ufak bir parça ekşi krema ilave ettikten sonra maydanoz ile süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul