Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Pirinç Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Pirinç Çorbası



MALZEMELER


2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci

1 orta boy soğan

1 çorba kaşığı margarin

5 bardak tavuk suyu

2 orta boy havuç

Yarım çay kaşığı beyaz biber

1 çorba kaşığı ekşi krema

Garnitür olarak maydanoz veya nane
YAPILIŞI:



Büyük bir tencere içinde margarini eritin İçine doğranmış havuç ve soğanları koyarak orta ateşte 2 veya 3 dakika süre ile, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin Üzerine 2 bardak tavuk suyu, tarçın ve biberi ilave edin Ateşi kısıp 10 dakika kaynatın Sebzeleri ve et suyunu sebzeler yumuşayıncaya kadar çırpın Geriye kalan 3 bardak tavuk suyunu ve pirinci ilave edin Tamamen piştikten sonra servis tabaklarına alın ve her servis tabağını ufak bir parça ekşi krema ilave ettikten sonra maydanoz ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla