Yalnız Mesajı Göster

Milföylü Patates Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Patates Çorbası



Malzemeler


2 soğan

1 tutam safran

1 çay kaşığı nane

Yarım demet maydonoz

1 çorba kaşığı margarin

Susam

2 kare milfoy hamuru

500 gr patates

150 gr süt kreması

Tuz, karabiber

Yumurta sarısı

Hazırlanma Şekli


Milfoy hamurunu inceltin Yıldız ve ay şeklinda hamur kalıplarıyla kesin Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin 200 c fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Patatesleri haşlayın ve soyup ezin Rendelen soğanları margarinle sote edin Pataesleri, krema, tuz, maydanoz nane ve karabiberi ekleyin, 2-3 dakika karıştırın İçine yeterince su koyun (5-6 bardak) kaynayınca indirin Mikserde karıştırın Bir tutam safranı katın, tekrar tencereye koyun 5-8 dakika daha karıştırarak kaynatın Servis tabaklarına alın Üzerine pişirdiğiniz milföy hamuru, ince doğranmış maydanoz ve nane ile süsleyin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla