Konu
:
Milföylü Patates Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Patates Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Patates Çorbası
Malzemeler
2 soğan
1 tutam safran
1 çay kaşığı nane
Yarım demet maydonoz
1 çorba kaşığı margarin
Susam
2 kare milfoy hamuru
500 gr patates
150 gr süt kreması
Tuz, karabiber
Yumurta sarısı
Hazırlanma Şekli
Milfoy hamurunu inceltin
Yıldız ve ay şeklinda hamur kalıplarıyla kesin
Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin
200 c fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Patatesleri haşlayın ve soyup ezin
Rendelen soğanları margarinle sote edin
Pataesleri, krema, tuz, maydanoz nane ve karabiberi ekleyin, 2-3 dakika karıştırın
İçine yeterince su koyun
(5-6 bardak) kaynayınca indirin
Mikserde karıştırın
Bir tutam safranı katın, tekrar tencereye koyun
5-8 dakika daha karıştırarak kaynatın
Servis tabaklarına alın
Üzerine pişirdiğiniz milföy hamuru, ince doğranmış maydanoz ve nane ile süsleyin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul