Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Havuç Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Havuç Çorbası



Baharatlı Havuç Çorbası Tarifi - Baharatlı Havuç Çorbası Yapılışı - Baharatlı Havuç Çorbası Nasıl Yapılır - Baharatlı Havuç Çorbası Malzemeleri

2 paket ETİ FORM ÇÖREKOTLU TUZLU BİSKÜVİ

1 adet kırmızı soğan

15 ml zeytinyağı

30 gr kırmızı mercimek

3 adet havuç

1,5 lt sebze suyu veya bulyon

4 adet kimyon tohumu

Kekik

Kırmızıbiber

Tuz


Soğanı soyup küp küp kesin Zeytinyağını tencereye koyun Isınınca soğanları ekleyin, yumuşayıp şeffaflaşana kadar çevirin

Kırmızı mercimeği yıkayıp süzülmeye bırakın Havucu sebze fırçasıyla yıkayın, kabaca küçük küçük doğrayın

Tencereye tuz ekleyerek bütün malzemeyi 25 – 30 dakika kadar kısık ateşte pişirin El blender’ıyla pürüzsüz hale getirin

Yapışmaz yüzeyli tavaya kimyon tohumlarını koyup kırmızıbiber ile çevirin Kekiği ilave edin Çorbayı servis tabağına alın ve hazırladığınız baharatları üstlerine gezdirin

Çorbayı ETİ FORM ÇÖREKOTLU TUZLU BİSKÜVİLER ile servis yapın İsteğe bağlı olarak bisküvilerin üzerine keçi peyniri veya light peynir sürerek de çorbanın yanında servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla