06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çorba Çeşitleri
çorba tarifleri - çeşitli çorba tarifleri - çiçek hamurlu çorba - balkan çorbası - kırşehir usulü yoğurt çorbası

#
Çiçek hamurlu çorba malzemeleri
15 gr tereyağı
1 5 yemek kaşığı domates salçası
5 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış nohut
100 gr kıyma
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Hamur için
1 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Su
# Çiçek hamurlu çorba hazırlanışı
#
Çiçek hamurlu çorba : Hamuru hazırlamak için bir kabın içine unu aktarıp ortasını açın Yumurtayı kırın Tuz ve bir miktar su ekleyerek yoğurun Üzerini örterek 10-15 dakika dinlendirin
Un serpilmiş tezgahta hamuru açın Çiçek şekilli bir kalıpla hamurdan küçük parçalar çıkartın ve yine un serpilmiş bir yerde bekletin
Kıymaya tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın
Tereyağını tencerede eritin, salçayı ekleyip kavurun Su ilave edin Küçük hamur parçalarını ve köfteleri ekleyin Hamurlarla köfteler iyice pişince haşlanmış nohutları ilave edin 10 dakika kaynatıp ocaktan alın
Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın Çiçek hamurlu çorba artık hazır, afiyet olsun
Balkan çorbası

Balkan çorbası malzemeleri
4 patates
1 havuç
1 kereviz
200 gr piliç pirzola but
7 su bardağı su
2 soğan
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
1 salatalık turşusu
Yarım su bardağı turşu suyu
Hazırlanışı
Kereviz, havuç, patates ve soğanı soyup küp şeklinde doğrayın Tavuk etini bir tencereye alın 2 bardak su ekleyip 15 dakika pişirin Eti süzüp haşlama suyunu saklayın Tavuk etini tel tel ayırın
Bir tencerede sıvıyağı kızdırıp soğanları kavurun Un ekleyip bir miktar daha kavurun Kalan su, haşlama suyu ve sebzeleri ekleyip pişirin
Salatalık turşusunu küp şeklinde doğrayın Bir kapta yumurta sarısı ile turşu suyunu çırpın Karışımı tencereye ilave edip karıştırın Turşu ve tavuk etini ekleyip bir taşım daha kaynatın Ocaktan alıp sıcak servis yapın
Kırşehir usulü yoğurt çorbası

#
Kırşehir usulü yoğurt çorbası malzemeleri
1 su bardağı dövme buğday
Yarım su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı nohut
1 su bardağı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 patates
1 patlıcan
2 sivribiber
2 domates
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
6 su bardağı su
Tuz, nane
Kırşehir usulü yoğurt çorbası: Dövme, yeşil mercimek ve nohudu ayrı kaplarda akşamdan ıslatın Suyunu değiştirip yine ayrı kaplarda haşlayın Patates ve domatesin kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayın Patlıcanı alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın Sivribiberleri kıyın
Yoğurt, yumurta, 3 kaşık sıvıyağ ve unu bir kapta çırpın Suyu tencereye alıp karışımı ekleyin Dövme, yeşil mercimek ve nohudu ilave edip karıştırın Tencereyi ocağa alıp kaynayıncaya kadar karıştırın Patlıcan, domates ve sivribiberi ekleyin Arada bir karıştırarak pişirin Tuz ekleyip tencereyi ocaktan alın
Kalan sıvı yağda naneyi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin Servis kâselerine paylaştırıp sıcak olarak servis yapın
|
|
|