Yalnız Mesajı Göster

Çorba Çeşitleri

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çorba Çeşitleri



Çerkez Çorbası

#
Çerkez çorbası malzemeleri


1 su bardağı aşurelik buğday


1 su bardağı haşlanmış mısır


200 gr tavuk göğüs eti


1 su bardağı yoğurt


2 yumurta


1 çorba kaşığı un


1 çorba kaşığı ayçiçek yağı


15 gr tereyağı


15 gr margarin


6 su bardağı sıcak tavuk suyu


Tuz


Kuru nane


# Çerkez çorbası hazırlanışı

Çerkez çorbası:


Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim Buğdayı bir gece öncesinden suda bekletin Suyunu süzüp yumuşayana kadar haşlayın Süzüp bir kenarda bekletin Tavuk etini bol suda haşlayın Haşlama suyundan altı bardak kadarını ayıklayın Tavuk etini didikleyin


Çorbanın terbiyesi için yoğurt, bir çorba kaşığı su ve yumurtaları bir kapta çırpıp bir kenarda bekletin


Yağları tencerede ısıtın Çırpma teliyle sürekli karıştırarak unu ilave edin Önceden ayırmış olduğunuz tavuk suyunu azar azar ekleyerek pütürsüz kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin Buğday ve mısırı ekleyip bir taşım kaynatın


Terbiyeyi çorbaya azar azar ilave ederek bir taşım daha kaynatın Tavuk etini ekleyip 5 dakika daha pişirin Tuz ve kuru nane ilave edip tatlandırın Birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp sıcak servis yapın

Çerkez çorbası artık hazır, afiyet olsun

Tırıntış Çorbası

#

Tırıntış çorbası malzemeleri


1 çay bardağı mısır unu


1 soğan


2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı


20 gr tereyağı


5 su bardağı su


tuz


karabiber


pulbiber


kuru nane

# Tırıntış çorbası hazırlanışı


Soğanı temizleyip kıyınTereyağı ve ayçiçeği yağını bir tencereye alıp ısıtın Soğanı ekleyip kavurun4 bardak sıcak su ilave edip bir taşım kaynatın


Mısır ununu kalan bir bardak suda inceltin ve kaynayan suyun içine ilave edin Orta ateşte koyu bir kıvama gelinceye kadar arada bir çırpma teliyle karıştırarak 20-25 dakika pişirin Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın Ocaktan alın


Çorbayı servis kaselerine paylaştırın Üzerlerine kuru nane serpin, tereyağında kavrulmuş pul biberi gezdirin Sıcak servis yapın

Tırıntış çorbası artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla