Konu
:
Çorba Çeşitleri
Yalnız Mesajı Göster
Çorba Çeşitleri
06-28-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Çorba Çeşitleri
Yüksük çorbası
Yüksük çorbası malzemeleri
8 su bardağı et suyu
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı margarin
1 limonun suyu
Hamur için
2 su bardağı un
1 yumurta
1 çay bardağı su
1 tutam tuz
İç harcı
250 gr kıyma
1 soğan
Karabiber
Yüksük çorbası hazırlanışı
Nohudu akşamdan ıslatın
Haşlayıp suyunu süzün
Kıyma, kıyılmış soğan ve karabiberi karıştırıp iç harcı hazırlayın
Hamur için unu tuz ile birlikte hamur yoğurma kabına eleyin
Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve suyu ekleyin
Pürüzsüz ve sert bir hamur oluncaya kadar yoğurun
Bezelere ayırıp üzerini temiz bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin
Bezeleri mantı hamuru inceliğinde açıp 1
5 santim büyüklüğünde kareler kesin
Her bir karenin ortasına iç harçtan yerleştirip çapraz köşelerinden birleştirip üçgen şeklinde kapatın
Diğer iki ucu parmağınız etrafında birleştirip yüzük şeklinde hazırlayın
Büyük bir tencerede et suyunu kaynatın
Haşlanmış nohutları ve hamurları ilave edin
Hamurlar yumuşayıncaya kadar pişirin
Margarini eritip salça ve naneyi kavurun ve kaynayan çorbaya ilave edin
Limon suyunu döküp bir iki taşım daha kaynatın
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul