Konu
:
Bayram Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Bayram Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bayram Çorbası
Bayram Çorbası Tarifi - Bayram Çorbası Nasıl Yapılır - Bayram Çorbası Malzemeleri
Bayram Çorbası
Malzemeler
500 gr yağsız dana eti
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı margarin
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
2 su bardağı soğuk su
1 litre süt
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı krema
Süslemek için bir miktar dereotu
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Hazırlanışı
Et iki parçaya bölünür
Derince bir tencereye konur ve içerisine küp küp doğranmış kuru soğan ve havuç ilave edilir
Defneyaprağı ve 2 su bardağı su da eklenir ve etler iyice pişene kadar haşlanır
Pişen et süzülür, suyu alınır ve bir kenarda bekletilir
Ayrı bir tencereye ayçiçek yağı konur
Bu yağa un eklenerek pembeleşene kadar kavrulur
Pembeleşen una topaklaşmaması için bir çırpıcı yardımı ile karıştırılarak, yavaş yavaş süt, süzülen et suyu ve krema eklenerek karıştırılır, iyice karıştırıldıktan sonra kaynamaya bırakılır
Daha sonra haşlanmış etler ince ince doğranıp çorbanın içine eklenir ve 5 dakika daha kaynamaya bırakılır
Kaynayan çorbaya tuz ve karabiber eklenerek ocaktan alınır
Bir tavada margarin eritilir
Kızdırılan margarine pulbiber eklenir ve sos yapılır
Kaselere alınan çorbanın üzerine bu sostan dökülür
Sosun üzeri ince kıyılmış dereotu ile süslenerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul