Konu
:
Oğmaç Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Oğmaç Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oğmaç Çorbası
oğmaç çorbası nasıl pişirilir
Oğmaç çorbası malzemeleri
2 su bardağı buğday unu
1 çay bardağı et suyu
3 su bardağı süt
3 su bardağı su
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı pulbiber
10 gr tereyağı
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Oğmaç çorbası hazırlanışı
Oğmaç çorbası :
Hamur yoğurma kabına unu eleyin
Ortasını havuz gibi açıp et suyunu ekleyin
Sert ve pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Elde ettiğiniz bu sert hamurdan avucunuzda ovalayıp minik toplar hazırlayın
Suyu tencerede bir taşım kaynattıktan sonra hamur toplarını ilave edin
Azar azar süt ilave ederek çorba kıvamına gelinceye kadar pişirin
Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın
Servis etmeden hemen önce tereyağında kavrulmuş pulbiber ve kıyılmış dereotu ile süsleyin
Servis yapın
Oğmaç çorbası artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul