Yalnız Mesajı Göster

Oğmaç Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oğmaç Çorbası



oğmaç çorbası nasıl pişirilir


Oğmaç çorbası malzemeleri


2 su bardağı buğday unu


1 çay bardağı et suyu


3 su bardağı süt


3 su bardağı su


Tuz, karabiber

Üzeri için:


1 tatlı kaşığı pulbiber


10 gr tereyağı


1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

Oğmaç çorbası hazırlanışı

Oğmaç çorbası : Hamur yoğurma kabına unu eleyin Ortasını havuz gibi açıp et suyunu ekleyin Sert ve pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Elde ettiğiniz bu sert hamurdan avucunuzda ovalayıp minik toplar hazırlayın


Suyu tencerede bir taşım kaynattıktan sonra hamur toplarını ilave edin Azar azar süt ilave ederek çorba kıvamına gelinceye kadar pişirin Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın Servis etmeden hemen önce tereyağında kavrulmuş pulbiber ve kıyılmış dereotu ile süsleyin Servis yapın Oğmaç çorbası artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla