Konu
:
KATMA ÇORBASI
Yalnız Mesajı Göster
KATMA ÇORBASI
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
KATMA ÇORBASI
MALZEME;
2 su bardağı dövme
1-1,5 kg
yoğurt
3-4 diş sarımsak
Kuru nane
Tuz ve yeterince su
yapılışı:
Bir tencereye önceden ıslatılmış olan dövme üzerine su ve tuz ilave edilerek yumuşak pilav halini alıncaya kadar pişirilir
Diğer yanda iyice dövülen sarımsak, yoğurdun içine konur ve 2 bardak su ilave edilerek katı bir ayran halini alıncaya kadar çırpılır
Pişen dövme derin bir kapta soğutulur
Soğuyunca özleşinceye kadar yoğrulur (5 dk
)
İçine hazırlanan katı ayran eklenir ve karıştırılır
Çorbanın üzerine biraz kuru nane eklenerek soğuk olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul