Yalnız Mesajı Göster

Piliç etli pirinç çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliç etli pirinç çorbası



MALZEMELER


2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci

1 orta boy kereviz

2 orta boy havuç

Yarım demet maydanoz

10 bardak tavuk suyu

2 yemek kaşığı limon suyu

Karabiber

Kuru kekik yaprağı

Defne yaprağı

Garnitür için dilimlenmiş limon

HAZIRLANIŞI

Tavuk suyu, doğranmış soğan, kereviz, havuç, maydanoz, biber, kekik ve defne yaprağını kapaklı bir tavaya koyun Kaynayıncaya kadar pişirin Bir iki defa karıştırıp ateşin altını kısın Ağzı açık olarak 10-15 dakika kaynatın Küp şeklinde doğradığınız tavuk etini ilave edin ve 5-10 dakika daha kaynatın Ocağı kapadıktan sonra limon suyu ilave ederek karıştırın Dilimlenmiş limon ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla