Yalnız Mesajı Göster

Ovalama Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ovalama Çorbası



malzemeler


250 gr un

2 yumurta

tuz

1,5 kahve fincanı süt

1 kaşık zeytinyağ

et suyu

tarifi


Bir malzemenin hepsini bir kabın içinde elinizle iyice karıştırın Küçük bir tencerede 10 bardak suyu kaynatın Hazırlamış olduğunuz hamuru küçük delikli bir süzgece gökerek, kaynar suyun üzerine tutun, hamura haifçe bastırarak süzgeçin deliklerinden geçirin Kaynar suya düşen hamurlar, küçük tane tane olmalıdır Bunları 1 dakika kaynattıktan sonra süzgeçte süzüp, su dökerek soğutun Bunu 2 litre etsuyu, 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı un ve tuzla yaptığınız kaynar suya atıp servis edin


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla