Konu
:
BADEMLİ PATLICAN ÇORBASI
Yalnız Mesajı Göster
BADEMLİ PATLICAN ÇORBASI
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
BADEMLİ PATLICAN ÇORBASI
malzemeler
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 adet orta boy patlıcan
125 gram margarin
1
5 su bardağı un
7
5 su bardağı et suyu
1 çay bardağı kabukları soyulmuş badem içi
½ limonun suyu
tuz
Yapılışı
Patlıcanları tamamen soyup ortasından yarın ve bir tencereye koyun
içine limon suyu, tuz, patlıcanları kapatacak kadar su koyup 10 dakika pişirin
Bir tencerenin içine margarini, unu koyup, çırpma teli ile ağır ağır karıştırarak, un renk değiştirinceye kadar pişirin
Pişen patlıcanları unun içine koyup 1 dakika karıştırın ve et suyunu koyup kaynamaya bırakın
Patlıcanlar püre gibi olsun
Tel süzgeçten süzdürüp, tadını kontrol edin
Bademleri ayçiçeği yağında kızartıp çorbanın üzerine koyarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul