Yalnız Mesajı Göster

BADEMLİ PATLICAN ÇORBASI

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

BADEMLİ PATLICAN ÇORBASI



malzemeler


3 çorba kaşığı ayçiçek yağı

2 adet orta boy patlıcan

125 gram margarin

15 su bardağı un

75 su bardağı et suyu

1 çay bardağı kabukları soyulmuş badem içi

½ limonun suyu

tuz

Yapılışı


Patlıcanları tamamen soyup ortasından yarın ve bir tencereye koyun içine limon suyu, tuz, patlıcanları kapatacak kadar su koyup 10 dakika pişirin


Bir tencerenin içine margarini, unu koyup, çırpma teli ile ağır ağır karıştırarak, un renk değiştirinceye kadar pişirin


Pişen patlıcanları unun içine koyup 1 dakika karıştırın ve et suyunu koyup kaynamaya bırakın Patlıcanlar püre gibi olsun Tel süzgeçten süzdürüp, tadını kontrol edin Bademleri ayçiçeği yağında kızartıp çorbanın üzerine koyarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla