06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı kereviz çorbası
malzemeler
*7-8 sap kereviz yaprağı+2 bardak su ile haşlanacak
*2 yemek kasığı tepeleme un + 2 yemek kaşığı sıvıyağ (unu kavurmak için)
*1 litre su + 500ml litre etsuyu
*1 bardak süt
*1 çay kaşığı karabiber
*1-2 diş sarımsak
*tuz,
*Üzeri için:2 yemek başığı zeytinyağ,1 tatlı kaşığı kuru nane,
Yapılışı:
Kereviz yapraklarını bol su ile yıkayın
2 bardak su ile kerevizler yumuşayana kadar haslayın,sogutun
2 yemek kaşığı sıvıyağ ile unu, sararıncaya dek kavurun,sogutun
Tencerede,haslanmıs kereviz,1 diş sarımsak,etsuyu ve unu blendırdan gecirin
1 litre suyu ilave edin , karıştıra karıştıra çorbayı kaynatın (topaklanmaması için)
Sütü ilave edin,hızlıca karıştırın
Çorbanın koyuluğunu kontrol edip,kaynar su ilavesi yapabilirsiniz
1-2 tasim kaynatıp,tuz,karabiber ilave edin
Not :Taze nane yaprağını ve 1 küçük diş sarımsağı zeytinyağında ısıtıp aromasının yağa geçmesini sağlayarak kaselerin üzerinde gezdirin
Afiyet olsun
|
|
|