Konu
:
Şehriyeli Balık Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Şehriyeli Balık Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şehriyeli Balık Çorbası
malzemeler
800-1000 gr'lık beyaz etli balık
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı tel şehriye
3 adet orta boy domates
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber
8 su bardağı su
tarifi
Tencereye yağ konur
İnce kıyılmış soğan ve sarımsak eklenir, kavrulur
Rendelenmiş domates atılır, salçamsı kıvam alana dek pişirilir
Üzerine kaynar su katılır, parçalara bölünmüş balık eti ve şehriye ilave edilir
Ara sıra karıştırarak şehriyeler kabarana kadar pişirilir
Tuz ve karabiber katılır
Birkaç dakika sonra ateşten alınır
Sıcak olarak servise sunulurken üzerine kıyılmış maydonoz serpilir
Limon eşliğinde sofraya getirilir
Not: Fener, kırlangıç, levrek gibi türler beyaz etli balıklardır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul