Yalnız Mesajı Göster

Şehriyeli Balık Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli Balık Çorbası



malzemeler


800-1000 gr'lık beyaz etli balık

3 çorba kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı tel şehriye

3 adet orta boy domates

1 adet soğan

1 diş sarımsak

Tuz, karabiber

8 su bardağı su


tarifi


Tencereye yağ konur İnce kıyılmış soğan ve sarımsak eklenir, kavrulur Rendelenmiş domates atılır, salçamsı kıvam alana dek pişirilir Üzerine kaynar su katılır, parçalara bölünmüş balık eti ve şehriye ilave edilir Ara sıra karıştırarak şehriyeler kabarana kadar pişirilir Tuz ve karabiber katılır Birkaç dakika sonra ateşten alınır Sıcak olarak servise sunulurken üzerine kıyılmış maydonoz serpilir Limon eşliğinde sofraya getirilir

Not: Fener, kırlangıç, levrek gibi türler beyaz etli balıklardır

Alıntı Yaparak Cevapla