Yalnız Mesajı Göster

Börülceli Paça Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Börülceli Paça Çorbası



Börülceli Paça Çorbası Tarifi - Börülceli Paça Çorbası Nasıl Yapılır - Börülceli Paça Çorbası Malzemeleri


Börülceli Paça Çorbası


Ebru Omurcalı


1 çay bardağı börülce

4 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı un

2 adet yumurta

1 çay kaşığı tarçın

5 diş sarımsak

250 gr koyun kuşbaşı

1 adet domates

1 adet kuru soğan

4 adet paça (paça suyu)

Tuz

Karabiber


Börülceyi bir gece önceden ıslatın 2 su bardağı suda haşlayın Suyunu kullanmak üzere dökmeyin Unu temiz bir kaba koyun Yumurtaları kırın 2 çorba kaşığı ılık su koyarak 10 dakika kadar iyice yoğurun Kulak memesi kıvamında olunca oklavayla 2-3 mm kalınlığında açın Erişte şeklinde kesin (Hazır erişte de kullanabilirsiniz) Paçaları temizleyin ve 6 su bardağı suyla beraber haşlayın Ayrı bir tencereye zeytinyağını, kuşbaşı etleri ve soğanı koyun, etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin, küp doğranmış domatesleri ekleyin ve 5 dakika birlikte kavurun Paça ve suyunu, sarımsakları, börülce ve suyunu, erişteleri, baharatları tencerenize ekleyin, erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin Sirke ya da limon suyu ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla