Konu
:
Börülceli Paça Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Börülceli Paça Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Börülceli Paça Çorbası
Börülceli Paça Çorbası Tarifi - Börülceli Paça Çorbası Nasıl Yapılır - Börülceli Paça Çorbası Malzemeleri
Börülceli Paça Çorbası
Ebru Omurcalı
1 çay bardağı börülce
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tarçın
5 diş sarımsak
250 gr
koyun kuşbaşı
1 adet domates
1 adet kuru soğan
4 adet paça (paça suyu)
Tuz
Karabiber
Börülceyi bir gece önceden ıslatın
2 su bardağı suda haşlayın
Suyunu kullanmak üzere dökmeyin
Unu temiz bir kaba koyun
Yumurtaları kırın
2 çorba kaşığı ılık su koyarak 10 dakika kadar iyice yoğurun
Kulak memesi kıvamında olunca oklavayla 2-3 mm
kalınlığında açın
Erişte şeklinde kesin
(Hazır erişte de kullanabilirsiniz
) Paçaları temizleyin ve 6 su bardağı suyla beraber haşlayın
Ayrı bir tencereye zeytinyağını, kuşbaşı etleri ve soğanı koyun, etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin, küp doğranmış domatesleri ekleyin ve 5 dakika birlikte kavurun
Paça ve suyunu, sarımsakları, börülce ve suyunu, erişteleri, baharatları tencerenize ekleyin, erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin
Sirke ya da limon suyu ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul