Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Havuç Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Havuç Çorbası



Kremalı Havuç Çorbası Tarifi - Kremalı Havuç Çorbası Yapılışı - Kremalı Havuç Çorbası Nasıl Yapılır - Kremalı Havuç Çorbası Malzemeleri

4 kişilik Malzeme:

Çorba:

400 g havuç

250 g patates,

1 yeşil soğan,

50 g tereyağı,

1 limon suyu,

750 g et ya da sebze suyu (tablet),

1 tatlı kaşığı şeker,

1 çay bardağı krem şanti,

tuz,

karabiber

Yumurtalar:

200 g taze peynir,

1 küçük yumurta,

tuz,

karabiber,

hint cevizi pudrası,

50 g galete unu,

1 er bağ maydanoz, tere ya da soğancık,

25 er g emmental peyniri rendesi, rokfor peyniri ve küp halinde doğranmış jambon


Çorba: Havuçları, patatesi ve soğanı doğrayın ve kızdırılmış tereyağında pembeleşene dek 3 dakika çevirin Limon suyu, et suyu ve şekeri ilave edin, çorbayı kısık ateşte 25 dakika pişirin Krem şantiyi katın Çorbayı mikserden geçirin, tuz ve biber atın

Yumurtalar: Peyniri, yumurtayı, baharatı ve galete ununu karıştırın 2 tatlı kaşığı ile bıldırcın yumurtası büyüklüğünde parçalar kesin Yumurtaları tuzlu suda 3 dakika haşlayın Yumurtaları kepçe ile sudan çıkartın ve çorbanın içine koyun Çorbayı yeşillikle dekore edin

Değişiklik: Yumurtaları yeşillik, rendelenmiş peynir veya doğranmış jambonda çevirin

Alıntı Yaparak Cevapla