06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Havuç Çorbası
Kremalı Havuç Çorbası Tarifi - Kremalı Havuç Çorbası Yapılışı - Kremalı Havuç Çorbası Nasıl Yapılır - Kremalı Havuç Çorbası Malzemeleri
4 kişilik Malzeme:
Çorba:
400 g havuç
250 g patates,
1 yeşil soğan,
50 g tereyağı,
1 limon suyu,
750 g et ya da sebze suyu (tablet),
1 tatlı kaşığı şeker,
1 çay bardağı krem şanti,
tuz,
karabiber
Yumurtalar:
200 g taze peynir,
1 küçük yumurta,
tuz,
karabiber,
hint cevizi pudrası,
50 g galete unu,
1 er bağ maydanoz, tere ya da soğancık,
25 er g emmental peyniri rendesi, rokfor peyniri ve küp halinde doğranmış jambon
Çorba: Havuçları, patatesi ve soğanı doğrayın ve kızdırılmış tereyağında pembeleşene dek 3 dakika çevirin Limon suyu, et suyu ve şekeri ilave edin, çorbayı kısık ateşte 25 dakika pişirin Krem şantiyi katın Çorbayı mikserden geçirin, tuz ve biber atın
Yumurtalar: Peyniri, yumurtayı, baharatı ve galete ununu karıştırın 2 tatlı kaşığı ile bıldırcın yumurtası büyüklüğünde parçalar kesin Yumurtaları tuzlu suda 3 dakika haşlayın Yumurtaları kepçe ile sudan çıkartın ve çorbanın içine koyun Çorbayı yeşillikle dekore edin
Değişiklik: Yumurtaları yeşillik, rendelenmiş peynir veya doğranmış jambonda çevirin
|
|
|