Konu
:
Bunbarlı İşkembe Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Bunbarlı İşkembe Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bunbarlı İşkembe Çorbası
Bunbarlı İşkembe Çorbası Tarifi - Bunbarlı İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır - Bunbarlı İşkembe Çorbası Malzemeleri
600 gr dana işkembesi
2 tane bunbar
16 bardak su
2 kahve fincanı sirke
8 diş sarımsak
30 gr margarin (1/2 çorba kaşığı)
1 çorba kaşığı kırmızı biber
tuz 1 çorba kaşığı
Büyük bir tencereye su, tuz, temiz ve küçük doğranmış bunbar, iyice temizlenmiş işkembe konarak tencere ateşe oturtulur
Delikli kepçe ile köpükler alınır
Böylece tencere 5 - 6 saat hafif ateşte bırakılmalı ve işkembeler yumuşayınca ateşten indirilmeli, suyu ölçülmelidir
Çorbanın suyu daima 9 bardak olmalıdır
İşkembeler pişince tencereden çıkarılır, çok küçük parçalar halinde doğranır ve yeniden tencereye konulur
Bir taşım daha kaynatılır
Üzerine hemen doğulmuş sarımsak ve sirke dökülür
Ayrıca küçük bir tavada yağ kızdırılarak kırmızı biber katılır ve çorba kâsesine boşaltılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul