Konu
:
Köfteli Hamurlu Çorba
Yalnız Mesajı Göster
Köfteli Hamurlu Çorba
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köfteli Hamurlu Çorba
çorba çeşitleri - köfteli çorba tarifi
Malzemeler
Köfteler için;
200 gr kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı likit yağ
Hamur için;
250 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çy bardağı ılık su
Çorba için;
½ litre et suyu
1 şişe hazır domates suyu (veya 1 kg taze domates rendelenip süzgeçten geçirilebilir)
2 tatlı kaşığı tuz
1 kilo yoğurt
1 dolu çorba kaşığı mısır nişastası
1 yumurta
1 kaşık tereyağı
1 çorba kaşığı nane
Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurun
Küçücük köfteler yaparak likit yağda kızartın
Havlu kağıda çıkartın
Unu tuz ve su ile yoğurarak katı bir hamur elde edin
Bol unlayarak oklava ile yuvarlak açın
Oklavaya yufkanızı sarın
Ortadan boylamasına kesin
Küçük küçük şeritler yapın ve daha sonra küçük kareler kesin
Et suyunu, domates suyunu 1 tatlı kaşığı tuzla beraber 1 litre su ekleyerek kaynatın
Hazırladığınız hamurları karıştırarak dikkatlice suya atın
Kaynayana kadar karıştırma işlemine devam edin
Hamurlar pişince köfteleri içine atın
Ayrı bir yerde yoğurdu, nişastayı, yumurtayı ve 1 tatlı kaşığı tuzu iyice çırpın
Kesilmemesi için çorbaya biraz soğuk su ilavesi yapın
Yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ve karıştırmayı bırakmadan tencereye ilave edin
Tereyağı ile naneyi kızdırarak çorbanın üzerine dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul