Yalnız Mesajı Göster

Ambasadör Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ambasadör Çorbası



Malzemeler

250 gr kuru bezelye

2 çorba kaşığı margarin

2 adet orta boy soğan

2 adet orta boy patates

1/2 küçük kereviz

1/2 küçük pırasanın beyazı

1 tatlı kaşığı tuz

15 su bardağı et suyu

Tarifi

Bezelyeyi akşamdan veya 6 saat önce bol suda ıslayınız Sonra yıkayıp süzdürünüz Sebzeleri temizleyip piyaz gibi doğrayınız Bir tencereye yağı koyup eritip sebzeleri ilâve ediniz Orta ateşte 3 - 4 dakika kavurup bezelyeyi ilâve ediniz İki - üç dakika daha kavurup tuzunu ve suyunu ilâve edip ağır ateşte bir buçuk saat pişirip ateşten alınız Püre makinasından veya süzgeçten suyu ile beraber geçirip aşağıda haşlanmış pirinç ve yeşil salatayı ilâve edip servis ediniz

Garnitürü: :

(4 çorba kaşığı pirinç 6 yaprak yeşil salata) Yeşil salatayı tütün gibi ince doğrayıp bir dakika kaynar suda haşlayıp süzdürünüz Pirinci 20 dakika kaynatarak haşlayıp soğutup süzdürünüz

Not: Taze bezelye zamanı kum bezelye yerine 500 gr taze iç bezelye kullanarak hazırlayınız

Alıntı Yaparak Cevapla