Konu
:
İrmikli Yoğurt çorbası
Yalnız Mesajı Göster
İrmikli Yoğurt çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmikli Yoğurt çorbası
Malzemeler
250 gr kemikli et
1 soğan,
1 kereviz
2-3 dal maydanoz
2 kahve fincanı irmik
6 su bardağı su,
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı nane
Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
Yapılışı
Soğan ve kerevizi soyup 2-3 parçaya kesin
Kemikli eti tencereye alıp 6 bardak su, soğan, kereviz ve maydanozu ilave edin
Kısık ateşte kapağı açık olarak kaynatın
Çorbanın yüzeyinde biriken köpükleri kevgirle alın
Kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Eti bir tabağa alın
Çorbayı süzgeçten geçirip ayrı bir tencereye alın
Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin
İrmiği serpip karıştırın
Tuz ve karabiber ekleyin
Etleri kemiklerinden tel tel ayırın ve çorBaya ekleyin
Yoğurt, yumurta ve 1 kepçe çorba suyunu bir kasede çırpın, kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırarak ilave edin
5 dakika daha kaynatıp ateşten alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul