Yalnız Mesajı Göster

İrmikli Yoğurt çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmikli Yoğurt çorbası



Malzemeler


250 gr kemikli et

1 soğan,

1 kereviz

2-3 dal maydanoz

2 kahve fincanı irmik

6 su bardağı su,

1 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 çorba kaşığı margarin

1 çay kaşığı nane

Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
Yapılışı


Soğan ve kerevizi soyup 2-3 parçaya kesin Kemikli eti tencereye alıp 6 bardak su, soğan, kereviz ve maydanozu ilave edin Kısık ateşte kapağı açık olarak kaynatın Çorbanın yüzeyinde biriken köpükleri kevgirle alın Kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin Eti bir tabağa alın

Çorbayı süzgeçten geçirip ayrı bir tencereye alın Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin İrmiği serpip karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin Etleri kemiklerinden tel tel ayırın ve çorBaya ekleyin

Yoğurt, yumurta ve 1 kepçe çorba suyunu bir kasede çırpın, kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırarak ilave edin 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın

Alıntı Yaparak Cevapla