Konu
:
Fındıklı ve körili havuç çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı ve körili havuç çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı ve körili havuç çorbası
Malzeme;
4 iri havuç
2 patates
1 soğan
1 diş sarımsak
6 su bardağı su
1 çay kaşığı köri
15 gr margarin
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
Tuz
Hazırlanışı;
* Havuçları ve patatesleri soyup küp küp doğrayın
Soğan ve sarımsağı soyup kıyın
Havuç, patates, sarımsak ve soğanı tencereye alıp suyu ilave edin
Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin
* Blenderle püre halinde ezin
Margarin, köri ve tuzu ilave edip 3-4 dakika daha pişirin
Çorba kâselerine paylaştırıp üzerine kaşarpeyniri ve fındık serpin
Sıcak olarak servis yapın
ÖNERİ
Fındık, tatlı ve tuzlu her türlü yemeğe yakışır
Özellikle kaşarpeyniriyle birlikte çorbaya ayrı bir lezzet katar
Daha keskin bir tat için
dilerseniz çorbaya kırmızıacı tozbiber de ilave edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul