Yalnız Mesajı Göster

Fındıklı ve körili havuç çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı ve körili havuç çorbası



Malzeme;


4 iri havuç

2 patates

1 soğan

1 diş sarımsak

6 su bardağı su

1 çay kaşığı köri

15 gr margarin

1 çay bardağı iri çekilmiş fındık

2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri

Tuz

Hazırlanışı;

* Havuçları ve patatesleri soyup küp küp doğrayın Soğan ve sarımsağı soyup kıyın Havuç, patates, sarımsak ve soğanı tencereye alıp suyu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin

* Blenderle püre halinde ezin Margarin, köri ve tuzu ilave edip 3-4 dakika daha pişirin Çorba kâselerine paylaştırıp üzerine kaşarpeyniri ve fındık serpin Sıcak olarak servis yapın


ÖNERİ

Fındık, tatlı ve tuzlu her türlü yemeğe yakışır Özellikle kaşarpeyniriyle birlikte çorbaya ayrı bir lezzet katar Daha keskin bir tat için

dilerseniz çorbaya kırmızıacı tozbiber de ilave edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla