06-28-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Konsomesi
Tavuk Konsomesi Tarifi - Tavuk Konsomesi Yapılışı - Tavuk Konsomesi Nasıl Yapılır - Tavuk Konsomesi Malzemeleri
1,5-2 kg'lık 1 tavuk (temizlenmiş)
250 gr havuç (kabukları kazınıp, iri parçalara kesilmiş)
250 gr kereviz (kabukları soyulup, kuşbaşı doğranmış)
150 gr soğan (kabukları ayıklanıp, bütün bırakılmış)
10 sap maydanoz (bağlanmış)
10 tane-karabiber
6 litre (30 su bardağı) et suyu
Tavuğu büyük bir tencereye koyup, üstünü örtecek kadar su ekleyerek, orta ateşte 10 dakika haşlayınız Tencereyi ateşten alıp, tavuğu iki servis çatalıyla tencereden bir tabağa çıkarınız Tavuğu soğuk suda iyice yıkayıp, bir kenara bırakınız
Tenceredeki pişme suyunu döküp, suyla çalkaladıktan sonra, tavuğu yeniden tencereye koyunuz Üstüne kereviz, soğan, maydanoz ve tane-biberleri ekleyip, et suyunu katarak orta ateşte kaynatınız Su kaynamağa başlayınca ateşi kısıp, ağır ateşte 1-1,5 saat, arasıra üstte biriken köpükleri bir delikli kepçeyle alıp atarak pişiriniz
Haşlanmış tavuğu iki servis çatalıyla tencereden alıp, başka bir yerde kullanmak için bir kenara bırakınız Ateşi hafifçe yükseltip, et suyunu yarısını çekene kadar kaynatınız
Tencereyi ateşten alıp, tavuk suyunu temiz bir tülbentten ısıtılmış bir servis kasesine süzerek, servis ediniz
|
|
|
|