Konu
:
Vezir Çorbas-1
Yalnız Mesajı Göster
Vezir Çorbas-1
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vezir Çorbas-1
Vezir Çorbası Tarifi - Vezir Çorbası Nasıl Yapılır - Vezir Çorbası Malzemeleri
Vezir Çorbası
Ebru Omurcalı
1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
200 gr
işkembe (arzu ederseniz çorba tavukla da yapılabilir)
150 gr
sucuk
Yarım demet taze soğan
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
6 su bardağı su
4 çorba kaşığı tereyağı
Kurufasulyeyi bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün haşlayın, suyunu çorbada kullanmak üzere atmayın
İşkembeleri küp doğrayın, haşlayın ve suyunu çorbada kullanmak üzere atmayın
Ayn bir tencerede küp doğranmış kuru soğanı sıvı yağda kavurun, içine doğranmış biberleri ve salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin
Küçük doğranmış sucukları ekleyin ve soteleyin
Küp doğranmış domatesleri de birlikte kavurun, tüm malzemeyi haşlanmış kuru fasulyenin suyu ile birlikte haşlanmış işkembeye ilave edin
Birlikte bir taşım kaynatın
Çorba pişince üzerine tereyağında pul biberi köpürtün ve tencereye dökün
Servis yaparken ince doğranmış taze soğan serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul