Konu
:
Zılbaç Paça Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Zılbaç Paça Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zılbaç Paça Çorbası
Zılbaç Paça Çorbası Tarifi - Zılbaç Paça Çorbası Nasıl Yapılır - Zılbaç Paça Çorbası Malzemeleri
Zılbaç Paça Çorbası (düdüklü)
Malzemeler
8 adet koyun paçası
3 çorba kaşığı sirke
5 diş sarımsak
1 tutam zerdeçal
8 bardak su
2 kaşık un
tane karabiber
tuz
Yapılışı
Çok iyi temizlenmiş paçalar düdüklü tencerede 1 kaşık tane karabiber ile birlikte 45 dakika haşlanır
Düdüklü tencereden çıkartılır, etler kemiklerinden ayrılır
Tenceredeki suyu süzgeçten geçirilerek etlere ilave edilir
Zerdeçal ve un 1 çay bardağı suda eritilip çorbaya ilave edilir
Sarımsaklar havanda tuz ile dövülür
Sirke ile karıştırılıp çorbaya ilave edilir
Bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul