Yalnız Mesajı Göster

Zılbaç Paça Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zılbaç Paça Çorbası



Zılbaç Paça Çorbası Tarifi - Zılbaç Paça Çorbası Nasıl Yapılır - Zılbaç Paça Çorbası Malzemeleri


Zılbaç Paça Çorbası (düdüklü)


Malzemeler

8 adet koyun paçası

3 çorba kaşığı sirke

5 diş sarımsak

1 tutam zerdeçal

8 bardak su

2 kaşık un

tane karabiber

tuz


Yapılışı

Çok iyi temizlenmiş paçalar düdüklü tencerede 1 kaşık tane karabiber ile birlikte 45 dakika haşlanır Düdüklü tencereden çıkartılır, etler kemiklerinden ayrılır Tenceredeki suyu süzgeçten geçirilerek etlere ilave edilir Zerdeçal ve un 1 çay bardağı suda eritilip çorbaya ilave edilir Sarımsaklar havanda tuz ile dövülür Sirke ile karıştırılıp çorbaya ilave edilir Bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınarak servis yapılır


Alıntı Yaparak Cevapla