Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Ispanak Çorbası 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Ispanak Çorbası 2



Kremalı Ispanak Çorbası Tarifi 2 - Kremalı Ispanak Çorbası Yapılışı - Kremalı Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır - Kremalı Ispanak Çorbası Malzemeleri

750 gr ıspanak (ayıklanıp yıkanmış ve irice doğranmış)

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı

1 büyük soğan (ince doğranmış)

2 çorba kaşığı un

1 kg (5 su bardağı) tavuk suyu

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızıbiber

2 çorba kaşığı limon suyu

125 gr (1/2 su bardağı) krema (iyice çırpılmış)


Büyük bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları katıp 5-6 dakika kavurunuz

Tencereyi ateşten alıp tahta kaşıkla unu karıştırarak pürtüksüz bir bulamaç yaptıktan sonra, yavaş yavaş suyunu akıtınız Tuz, biber, kırmızıbiber, limon suyu ve ıspanağı ekleyiniz

Tencereyi yeniden ateşe oturtup, devamlı karıştırarak kaynatınız Kaynayınca ateşin altını kısıp tencerenin kapağını kapatarak 20-25 dakika, ıspanaklar yumuşayana kadar yavaş yavaş pişiriniz

Tencereyi ateşten alıp kepçeyle çorbayı harmanlama makinasına koyunuz Krema kıvamına gelene kadar makinayı yavaş yavaş çalıştırınız

Krema kıvamına gelen çorbayı yeniden tencereye koyup orta, ateşte, arasıra karıştırarak kaynatınız Çorbayı tadıp gerekirse biraz daha tuz ve biber ekleyiniz

Tencereyi ateşten alıp çorbayı tek kişilik çorba kaselerine boşaltınız Her kaseye bir çorba kaşığı krema koyup servis ediniz


Not: Bu lezzetli çorbayı giriş yemeği olarak sarmısaklı ekmekle servis ediniz Çorbanın krema kıvamında olması için, mutlaka elektrikli harmanlama makinesi gereklidir

Alıntı Yaparak Cevapla