Yalnız Mesajı Göster

Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası



Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası Tarifi - Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası Yapılışı - Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası

Malzemeler:


1 Su B Ispanaklı Kesme Hamur

1 Su B Haşlanmış Nohut

1 Su B Et Suyu

Su

Tuz


Terbiyesi İçin:

1 Kase Yoğurt

1 Su B Su

2 Çorba K Tepeleme Un

Yarım Limon


Üzeri İçin:

Tereyağı

Kişniş


Hazırlanışı:


Tencereye sıcak su döküyouz Kesme hamur ve nohutu ekliyoruz Et suyunu katıyoruz Kapağını kapatıp pişiriyoruzTerbiyesi için, bir su bardağı suyu karıştırma kabına döküyoruz


Yoğurdu ekleyip çırpma teli ile karıştırıyoruz Unu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruzYarım limonun suyunu sıkıyoruz Terbiyenin içine bir kepçe çorbanın suyundan katıp terbiyeyi ılıtıyoruz


Ilıyan terbiyeyi çorbaya döküp karıştırıyoruz Tuzunu ekleyip biraz daha pişiriyoruz Tereyağını eritiyoruz Çorbayı servis ederken üzerine erimiş tereyağı döküyoruz


Doğranmış kişnişi üzerine koyup servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla