Konu
:
Borsch (Bors) Çorbasi
Yalnız Mesajı Göster
Borsch (Bors) Çorbasi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Borsch (Bors) Çorbasi
Borsch (Bors) Çorbasi
MALZEMELER
3 lt et suyu(12 bardak)
500 gr haslanmis sigir eti
100 gr tereyagi veya margarin
2 adet pancar
1 küçük kereviz
1 küçük havuç
¼ küçük bir lahana
2 orta boy sogan
2 yemek kasigi domates salçasi veya (3 orta boy) domates
4-5 sap maydanoz
1 adet defne yapragi
1 adet kirmizi biber
3 dis sarmisak
1 tatli kasigi seker
1 yemek kasigi sirke
1 yemek kasigi un
1 yemek kasigi tuz
YAPILIŞ TARİFİ
1-Pancari kibrit biçiminde dograyin
Kiyilmis sarmisak, seker ve sirke koyarak biraz bekletin (renk vermesi için)
2-Soganlari 2 mm kalinliginda yarim ay seklinde, kereviz ve havuçu da kibrit biçiminde ve boyunda dograyin
3-Lahanayi kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haslayin
iri parçalara bölün
4-Büyük bir tencerede soganla yagi hafifçe kavurun
Sonra havuç, kereviz ve pancari koyup 2-3 dakika daha kavurun
Un ve salçayi veya rendelenmis domatesi koyduktan sonra da 1-2 dakika karistirin
5-üç litre et suyu, haslanmis ve dogranmis sigir eti, demet halinde baglanmis maydanoz, defne yapragi, kirmizibiber, dogranmis lahana ve tuz katip 30 dakika pisirin
6-Defne yapragini, maydanoz demetini içinden çikartin
Servis yaparken çorbanin üzerine birer kasik yogurt veya eksi krema koyun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul