Konu
:
HAVUÇ ÇORBASI
Yalnız Mesajı Göster
HAVUÇ ÇORBASI
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
HAVUÇ ÇORBASI
Malzemeler :
2-3 büyük havuç
6 bardak su veya et suyu
2 çorba kaşığı margarin
1 kahve fincanı patates nişastası
2 adet yumurta
Yarım demet maydonoz
3 adet yeşil biber
Tuz
Hazırlanışı :
Havuçların üzerlerini iyice kazıyıp yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın ve havuçları iyice yumuşayana kadar haşlayın
Suyunu saklayıp, kevgirle havuçları alıp, iyice ezin
Sakladığınız suyun içine ezilmiş havuçları ekleyin
Diğer yandan bir tavada margarini eritin
İçine boza kıvamında sulandırdığınız patates nişastasını dökün
Karıştırarak pişirin
Pişirdiğiniz nişastayı çorbanın üzerine yavaş yavaş ilave edin
Tuzunu, biberini ilave edip ağır ateşte kaynamaya bırakın
Servis yapmadan önce yumurtaları çırpıp terbiyesini yapın ve servise sunun
Dilerseniz üzerine maydanoz serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul