Yalnız Mesajı Göster

Fesleğenli domates çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğenli domates çorbası



Malzemeler:


1 Kğ olgun domates, ikiye bölünmüş halde

2 Diş sarımsak

1 Çay kaşığı zeytinyağı

1 Çorba kaşığı limon sirke

1 yemek kaşığı esmer şeker

1 yemek kaşığı domates ezmesi

300 ml sebze suyu

6 çorba kaşığı yağsız yoğurt

2 yemek kaşığı taze doğranmış fesleğen

Tuz ve karabiber

Süslemek için küçük fesleğen yaprakları



1,Fırını 200C’ye kadar önceden ısıtın Domatesleri ve soyulmamış sarımsağı kızdırılmış tava üzerine yayın


2Yağı ve sirkeyi karıştırıp domateslerin üzerine serpin ve daha sonrada esmer toz şekeri üzerine serpin


3Domatesler yumuşayıp kömürleşmeye başlayıncaya kadar önceden ısıtılmış 20 dk fırında pişirin


4Fırından domatesleri çıkarıp soğumaya bırakın Yeterince soğuduktan sonra domates ve sarımsakların kabuklarını soyun Daha sonrada domatesleri naylon bir kevgirin içine koyup, bir sos tavasının üzerine yerleştirin


5Sarımsak ve domatesleri tahta bir kaşığın ters yüzü yardımıyla kevgirden geçirin


6Hepsi kevgirden geçirildikten sonra domates ezmesini ve sebze suyunu ekleyin Düşük ateşte pişirin ve düzenli karıştırın


7Küçük bir kapta yoğurt ve fesleğeni karıştırın ve biber ve tuzla tatlandırın Yoğurtlu fesleğini çorbaya dökün Daha sonrada fesleğen yapraklarıyla süslendirip servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla