Yalnız Mesajı Göster

Kestane Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestane Çorbası



malzemeler


250 gr kestane

20 gr tereyağı

1 adet soğan

2 adet kabak

1,5 litre tavuk suyu veya bulyon

200 ml krema

Zencefil

Taze çekilmiş karabiber

Tuz

yapilisi


Kestaneleri, keskin bir bıçakla çizerek bir tutam tuz ile haşlayın Kabakları sebze fırçasıyla yıKayarak küplere kesin Soğanı küp küp doğrayın Haşlanan kestaneleri süzün ve ılınınca ayıklayın üçe bölün Tereyağını geniş bir tencereye koyun Eriyince soğanı ekleyin Şeffaflaşmaya başlayınca kabak ve kestaneleri ekleyin bir kaç dakika çevirip tavuk suyunu ve tuzu ekleyin 15 - 20 dakika kısık ateşte pişirin Zencefil, karabiber ve kremayı ekleyip birkaç dakika daha pişirip ateşten alın Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla