Yalnız Mesajı Göster

Hamurlu Çorba

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamurlu Çorba



kıymalı çorba - hamur çorbası - hamurlu çorba nasıl yapılırMalzemeler


1/2 kg kıyma

2 çorba kaşığı tereyağı (30 gr)

3 adet çarliston biber (ince kıyılmış)

8 su bardağı sıcak su (2 lt)

1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber

2 çay kaşığı kekik

1/2 çorba kaşığı salça

2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Tuz

Karabiber

Hamur için:


2 su bardağı un (300 gr)

1/2 su bardağından biraz az su (100 ml)

Yapılışı


Tereyağını derin bir tencerede eritin Kıymayı iyice pişene kadar kavurun

ince kıyılmış çarliston biberleri, kavurduğunuz kıymaya ilave edin

8 su bardağı sıcak suyu, kıyma karışımına ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın

Bir kaseye kaynayan çorbanın suyundan 2 çorba kaşığı ayırın ve bu suda; 1/2 çorba kaşığı salçayı iyice eritip, tekrar çorbanın içine karıştırın

Bu arada hamur için 100 ml su ve 2 su bardağı unu karıştırıp, elinizde iyice ufalayarak küçük hamur parçaları haline getirin

Bu hamur parçalarını kaynayan çorbanıza ilave edin

Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber ile lezzetlendirin ve arada bir karıştırarak, 10 dk, kısık ateşte pişirin

Çorbanızı, sıcak çorba tabaklarında, kıyılmış maydanoz ile servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla