Yalnız Mesajı Göster

Hamurlu Çorba

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamurlu Çorba



çorba çeşitleri - hamur çorbası tarifi - hamurlu çorba nasıl pişirilir


Hamurlu çorba malzemeleri


250 gr kıyma


30 gr tereyağı


1 soğan


1 salçalık kırmızı biber


2 sivribiber


1 su bardağı nohut


2 litre su


1 çorba kaşığı biber salçası


Tuz


karabiber

Hamur için


2 su bardağı un


1 yumurta


Yarım çay bardağı su

Hamurlu çorba hazırlanışı


Nohudu bir gece öncesinden ıslatıp bol suyla yıkayın Geniş bir tencereye alıp üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin Diri kıvamda haşlayıp süzün


Hamur için unu bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın Yumurta ve soğuk su ilave edip sert ve pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde açın


Çorba kaşığına sığacak şekilde ikişer santimlik kibrit çöpü şeklinde kesin Hamurları fırın tepsisine yerleştirip fırının ızgara bölümünde kızarıncaya kadar pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın


Biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın Tereyağını tencerede eritip soğanı kavurun Zar şeklinde kesilmiş biberleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun Sulandırılmış salça, 10 bardak sıcak su ve nohutları ekleyip çorbanın kıvamı yoğunlaşıncaya kadar 15 dakika pişirin


Son 7-8 dakika kala fırında kızartılmış kıtır hamurları ilave edin Hamurlar pişince ocaktan alın Tuz ve karabiberle tatlandırın Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla