Yalnız Mesajı Göster

Macar Sebze Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Macar Sebze Çorbası



Macar Sebze Çorbası Tarifi - Macar Sebze Çorbası Yapılışı - Macar Sebze Çorbası Nasıl Yapılır - Macar Sebze Çorbası Pişirme Süresi

Bu çorba için, havucu daha fazla olarak birkaç (Macar maydanozu) denilen kökten «bir nevi baharlı köktür» ve kerevizden arzuya göre tedarik edilir Güzel ayıklanır; yıkanır ve hepsi bir tencereye doğranır ve üstlerine su doldurulur Konsome gibi, çok fazla kaynatılarak bütün sebzeler helme ve püre haline gelince sıkılıp posaları atılır

Elde edilen sebze suyuna, konsome mevcutsa üç fincan, değilse mevcut sebze suyunun üçte bir miktarı kadar sığır eti suyundan ilâve edip kaynarken şehriyeyi koymalı, tuzunu da atmalı ve şehriye çorbası gibi pişirilerek sofraya konmalıdır


Not: Infusion = haşlama yolu ile pişirilen bu çorbaya dahil fazla miktarda havucun sarılık, inkıbaz ve karaciğere faydaları vardır Macar maydanozundaki münebbih bahar hassası; kerevizin kokusu ve romatizmaya karşı hayli şifa tesiri vardır Bu sıhhi sebepten, bu çorbaya ayrı faydalı bir hususiyet ve ehemmiyet verilir

Alıntı Yaparak Cevapla