Konu
:
Macar Sebze Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Macar Sebze Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Macar Sebze Çorbası
Macar Sebze Çorbası Tarifi - Macar Sebze Çorbası Yapılışı - Macar Sebze Çorbası Nasıl Yapılır - Macar Sebze Çorbası Pişirme Süresi
Bu çorba için, havucu daha fazla olarak birkaç (Macar maydanozu) denilen kökten «bir nevi baharlı köktür» ve kerevizden arzuya göre tedarik edilir
Güzel ayıklanır; yıkanır ve hepsi bir tencereye doğranır ve üstlerine su doldurulur
Konsome gibi, çok fazla kaynatılarak bütün sebzeler helme ve püre haline gelince sıkılıp posaları atılır
Elde edilen sebze suyuna, konsome mevcutsa üç fincan, değilse mevcut sebze suyunun üçte bir miktarı kadar sığır eti suyundan ilâve edip kaynarken şehriyeyi koymalı, tuzunu da atmalı ve şehriye çorbası gibi pişirilerek sofraya konmalıdır
Not: Infusion = haşlama yolu ile pişirilen bu çorbaya dahil fazla miktarda havucun sarılık, inkıbaz ve karaciğere faydaları vardır
Macar maydanozundaki münebbih bahar hassası; kerevizin kokusu ve romatizmaya karşı hayli şifa tesiri vardır
Bu sıhhi sebepten, bu çorbaya ayrı faydalı bir hususiyet ve ehemmiyet verilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul