Konu
:
Ovalama Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Ovalama Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ovalama Çorbası
Ovalama Çorbası Tarifi - Çorba Tarifleri Resimli - Çorbası Tarifleri - Çorbalar - Oktay Usta Çorba Tarifleri
Ovalama Çorbası
Malzemeler
• 1 su bardağı un
• 1 yumurta
• 1 su bardağı süt
• 7 su bardağı su
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• Nane, kırmızıbiber
• Tuz
Hazırlanışı
1 – Un ile yumurta karıştırılarak yoğrulur
İki el arasında ovalaya ovalaya hamurun bulgur gibi parçalanması sağlanır
2- Tencereye su konup hafif ısıtılır
Ha-zirlanan hamur parçalan tenceredeki suya dikkatlice atılır
Karıştım karıştıra pişirilir
Tuz ve süt ilave edilip iki taşım daha kaynatılıp ateşten alınır
3- Bir tavaya tereyağı konup kızdmlıp nane ve kırmızıbiber ilave edilir
Çorbanın üzerine gezdirilir
Sıcak olarak servis yapılır
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul