Yalnız Mesajı Göster

Et Suyu İle Buğday Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Suyu İle Buğday Çorbası



çorba çeşitleri - et suyu ile yapılan çorbalar - buğdaylı çorba nasıl pişirilir


Buğday çorbası malzemeleri


1 çay bardağı aşurelik buğday


1 çay bardağı nohut


600 gr kemikli koyun eti


3 soğan


30 gr tereyağı


1 çorba kaşığı un


2 yumurtanın sarısı


1 limon


2 tatlı kaşığı tarçın


1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber


Tuz

Buğday çorbası hazırlanışı


Buğdayı ve nohudu ayrı kaplarda ıslatıp bir gece öncesinden bekletin

Buğdayı ve nohudu ayrı tencerelerde birer

litre su ile yaklaşık 35-40 dakika kaynatın


6 bardak su, kabuğu soyulmuş ve ortadan ikiye kesilmiş 1 soğan,

1 tatlı kaşığı tuz ve eti derin bir tencereye alıp yaklaşık

1-15 saat (etler kemikten ayrılıp tel tel oluncaya kadar) kaynatın

Ocaktan alıp suyunu süzün ve etleri ayıklayın


Süzülmüş et suyu ve ayıklanmış etleri

çorbayı pişireceğiniz tencereye alın

Haşlanmış buğday ve nohudu ekleyin

Kısık ateşte 1 saat daha pişirin


Kalan 2 soğanı temizleyip yemeklik doğrayın

Tereyağını tavada eritip soğanları ilave edin ve kavurun

Çorbaya ekleyip 15-20 dakika daha pişirin


Çorbanın terbiyesi için, derin bir kasede

yumurta sarılarını unla iyice çırpıp limon suyunu ekleyin

Terbiyeyi birkaç kaşık çorbayla inceltip

karıştıra karıştıra kaynamakta olan çorbaya ilave edin

Bir-iki dakika daha kaynatıp ocaktan alın

Alıntı Yaparak Cevapla