Konu
:
Et Suyu İle Buğday Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Et Suyu İle Buğday Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Suyu İle Buğday Çorbası
çorba çeşitleri - et suyu ile yapılan çorbalar - buğdaylı çorba nasıl pişirilir
Buğday çorbası malzemeleri
1 çay bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı nohut
600 gr kemikli koyun eti
3 soğan
30 gr tereyağı
1 çorba kaşığı un
2 yumurtanın sarısı
1 limon
2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tuz
Buğday çorbası hazırlanışı
Buğdayı ve nohudu ayrı kaplarda ıslatıp bir gece öncesinden bekletin
Buğdayı ve nohudu ayrı tencerelerde birer
litre su ile yaklaşık 35-40 dakika kaynatın
6 bardak su, kabuğu soyulmuş ve ortadan ikiye kesilmiş 1 soğan,
1 tatlı kaşığı tuz ve eti derin bir tencereye alıp yaklaşık
1-1
5 saat (etler kemikten ayrılıp tel tel oluncaya kadar) kaynatın
Ocaktan alıp suyunu süzün ve etleri ayıklayın
Süzülmüş et suyu ve ayıklanmış etleri
çorbayı pişireceğiniz tencereye alın
Haşlanmış buğday ve nohudu ekleyin
Kısık ateşte 1 saat daha pişirin
Kalan 2 soğanı temizleyip yemeklik doğrayın
Tereyağını tavada eritip soğanları ilave edin ve kavurun
Çorbaya ekleyip 15-20 dakika daha pişirin
Çorbanın terbiyesi için, derin bir kasede
yumurta sarılarını unla iyice çırpıp limon suyunu ekleyin
Terbiyeyi birkaç kaşık çorbayla inceltip
karıştıra karıştıra kaynamakta olan çorbaya ilave edin
Bir-iki dakika daha kaynatıp ocaktan alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul